Green Building LEED GA Certificate

Q1) which of the following is true about Credit Interpretation Requests (CIRs)?

a. CIRs can be submitted for prerequisites

b. CIRs can be submitted for credit appeals

c. Points are awarded by the CIR process

d. Potential LEED Projects can access all CIRS and submit new

Answer: Option a.

CIRs can be submitted for any prerequisite, credit, addenda (anything related to the project’s rating system)

Q2) Which of the following is TRUE about LEED?

a.LEED only certifies buildings

b LEED only certifies building products

c.LEED certifies buildings and products

d.LEED only certifies individuals

Answer: Option a.

LEED does not certify products UNTIL NOW. You may find products that falsely advertise as “LEED certified”.

LEED does not certify individuals – that’ wrong. LEED Accredits individuals

Q3) For LEED credit a fire suppression system should not contain: Choose 3

a. Halons

b. Water

c. CO2

d. HCFCs

e. CFCs

Answer: Option a,d,e.

LEED prefers HCFCs not to be used in fire suppression systems.

Halons: Because of their strong ozone depletion potential, the Montreal Protocol required the earliest production and import phaseout of halons in the U.S. in 1994.

CFCs: CFCs are banned under the Montreal Protocol.

Q4) which items can contribute to Construction Waste Management? Choose 2

a. Concrete

b. Steel and wallboard

c. Fill dirt

d. Hazardous construction debris

Answer: Option a, b.

Construction waste management can include concrete and steel and wallboard however no hazardous construction debris can contribute

Q5) Thermal comfort is typically attributed to what environmental factors?

a. Temperature, humidity, and airspeed

b. Ventilation, temperature, and daylight

c.  Density, temperature, and solar heat gain

d.  Humidity, ventilation, and controllability

Answer: Option a

Thermal comfort is typically attributed to temperature, humidity, and airspeed rather than daylight, ventilation, density, or solar heat gain.

Q6) What is not an example of basic service?

a. Bank

b. Public Park

c. Mass transit

d. Post office

Answer: Option c.

Mass transit is not considered a basic service with LEED v4.

The other choices are Bank, post office and Public Park. All of these options are considered a basic service under credit Surrounding Density & Diverse Uses.

Q7) The following strategy cannot reduce the heat island effect of a parking area:

a. Placing the parking spaces under the building

b. Using open grid paving

c. Painting the parking lot with a material with low SRI value

d. Planting trees that will provide shade

Answer: Option c.

Installing materials with low SRI value doesn’t reduce the Heat Island Effect. High SRI value materials and paints will be helpful such as white and gray concrete surfaces.

Q8) Which of the following strategies will assist a project to reduce the use of potable water for irrigation? (Choose 3)

a. Installing Permeable paving

b. Installing drip irrigation, micro misters, and subsurface irrigation systems

c. Using condensate from HVAC for irrigation

d. Installing Green roofs

e. Using Turf grass

f.  Planting native and adaptive vegetation

Answer: Option b,c,f.

Installing drip irrigation, micro misters, and subsurface irrigation systems, Planting native and

Adaptive vegetation, using condensate from HVAC.

Q9) what are MERV ratings used for?

a. Measuring the effectiveness of a sustainable purchasing policy

b. Comparing the VOC content of paints and sealers

c.  Comparing the efficiency of air filters

d.  Determining the quantity of recycled content in a material

Answer: Option c.

Comparing the efficiency of air filters

MERV or Minimum Efficiency Reporting Value is a standard comparison of the efficiency of an air filter. The MERV scale ranges from 1 (least efficient) to 16 (most efficient), and measures a filter’s ability to remove particles from 3 to 10 microns in size.

The higher the rating the better the air quality.

Q10) Which of the following materials if reused would be considered pre-consumer recycled content? Choose 3

a. Sawdust

b. Sunflower seed hulls

c.  Milk jugs

d.  Construction and demolition debris

e.            Walnut shells

Answer: Option a,b,e.

Walnut shells, sawdust, and sunflower seed hulls are examples of pre-consumer recycled content.

For More Post related to HVAC

  1. Chiller Energy Performance Parameters
2 thoughts on “Green Building LEED GA Certificate Exam Questions Set-1”
  1. Its like you read my thoughts! You appear to grasp a lot about this, such as you wrote the guide in it or something. I think that you could do with some to pressure the message home a bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I will definitely be back.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *