Green Building LEED GA Certificate

Q1) A project team has selected a previously developed lot in an urban area to build a new condominium. If the project site is near a public library what would this help with?

a. Reducing the heat island effect

b. Meeting local zoning requirements

c. Preserving any historical surroundings

d. Diverse Uses

Answer: Option d.

Diverse Uses. A public library is a basic service. Diverse Uses is the quantity of connection between a site and the surrounding community. It is measured by pedestrian access to housing basic services such as restaurants, post offices, hospitals, libraries, etc

Q2) what is the Green building footprint?

a. Entire project boundary

b. Area of the building structure only

c.  Building structure and hardscapes

d.  Building structure and landscapes

Answer: Option b.

Area of the building structure only. The development footprint is the area affected by project site activity. The building footprint is the area of the site occupied by the building structure

Q3) Light-colored pervious paving has a positive effect on: (Choose 2)

a. Heat island effect

b. Rainwater management

c. Regional materials

d. Recycling

Answer: Option a,b.

Pervious paving is a strategy for rainwater management. The light color makes it reduce heat island effect as well.

Q4) A project design includes a green roof with native plant species. Which of the credit areas may have a positive impact from implementing this strategy? (Choose 3)

a. Stormwater management

b. Reducing outdoor water use

c. Reducing indoor water use

d. Site restoration

e. Reducing Heat Island effect

Answer: Option a,b,e.

Stormwater management, Reducing heat island effect and Reducing Outdoor water use. A green roof with local plants less water plus it helps to lower energy use.

Bonus: a green roof also helps in reducing heat island which could also earn points under sustainable sites.

Q5) Which refrigerant has the highest Global Warming Potential?

a. HCFC

b. HFC-23

c. CFC

d. HFC

Answer: Option c. CFC

Q6) A potential LEED project could be registered potentially under 2 rating systems. How should the project team decide which rating system to use? (Choose 2)

a. The project team must submit a CIR

b. The rating system that could earn the most points should always be selected

c. The project team must independently decide which rating system to use

d. Use the 40/60 rule

Answer: Option c,d.

Project teams with buildings and spaces that do not fall into the scenarios (40% or 60%) must independently assess their situation and decide which rating system is most applicable.

Q7) What best defines the LEED Project Boundary?

a. Portion of the project site submitted for LEED Certification

b. Platted property line of the project defining land and water within it

c. The total area within the platted property line including any constructed areas and non-constructed areas

d. The total area within the platted property line does not include any constructed areas

e. The total area within the platted property line does not include any non-constructed areas

Answer: Option b.

The project boundary is the platted property line of the project defining land and water within it.

Q8) Which of the following projects would not be eligible for LEED for Existing Buildings: Operations & Maintenance Certification?

a. A commercial building that doesn’t have any tenants yet and is unoccupied

b. An owner-occupied building certified under LEED for Commercial Interiors

c. A tenant-occupied building certified under LEED for Commercial Interiors

d. A twelve-month-old school building that has not earned any LEED Certification

Answer: Option a.

A commercial building that doesn’t have any tenants yet and is unoccupied. The Minimum

Program Requirements for LEED EB: O&M requires one FTE. A building with no people in it

Doesn’t meet that requirement.

Q9) For the purposes of LEED Certification, a project building includes all areas except:

a. The grounds around the building

b.  Shared parking structure on a neighboring property that is part of another LEED Project

c.   An occupied and operational building

d.  Parking lots

Answer: Option b.

Shared parking structure on a neighboring property that is part of another LEED Project. Shared parking structures that are part of another LEED Project would not be included.

Q10) Reducing the building footprint positively correlates to which of the project area?

a. Carpool parking

b. Pedestrian access

c. Heat island effect

d. Parking capacity

e. Open space

Answer: Option e

Open space is defined as the project’s property area minus the development footprint. Reducing the building footprint will increase open space for the project.

For More Post related to HVAC

  1. Green Building LEED GA Certificate Exam Questions Set-1
  2. Chiller Energy Performance Parameters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *