Green Building LEED GA Certificate

Q1) Which of the following are characteristics of the integrative process (IP) credit under the LEED rating system? (Choose 2)

a. IP Credit overlaps and touches upon every other credit category

b. IP Credit is a prerequisite for LEED School projects

c. It is embedded throughout the rating system

d. IP Credit falls under Location and Transportation.

Answer: Option a & c.

The intent of the integrative process credit is to support high-performance, cost-effective project outcomes through an early analysis of the interrelationships among systems. The Integrative Process credit is aimed beyond checklists and encourages integration during early design stages when optimizing the aspirations, performance goals and project needs will be most effective.

This credit stands by itself and doesn’t have a category. It is embedded throughout the rating system and not limited to a credit category or project phase. LEED v4 makes the Integrative processes more accessible.

Q2) What minimum floor area is needed for New Construction, Core and Shell, Schools, Existing Buildings: Operations and Maintenance projects?

a.  250 sq. ft

b. 10,000 sq. ft.

c. 5,000 sq. ft.

d. 1,000 sq. ft.

e. There is no minimum

Answer: Option d.

This is one of the MPRs – Must comply with project size requirements

Q3) What statement is true regarding the property boundary and the LEED Project Boundary?

a. The property boundary is the portion of the site submitted for LEED while the LEED project boundary marks where the LEED project ends

b. The property boundary is the total area within the legal property boundaries of a site while the LEED project boundary is the portion of the site submitted for LEED.

c. They can be the same, but the property boundary includes only the area submitted for LEED

d. The definitions are the same

Answer: Option b

The property boundary is the total area within the legal property boundaries of a site while the LEED Project Boundary is the portion of the site submitted for LEED. The LEED Project Boundary is the portion of the project site submitted for LEED Certification. For single building developments, this is the entire project scope and is generally limited to the site boundary. For multiple building developments, the LEED Project Boundary may be a portion of the development as determined by the project team. The property boundary is the total area within the legal property boundaries of a site

Q4) What is one way LEED encourages the purchase and use of low emitting and/or fuel efficient vehicles?

A. Locating the project in a densely developed neighborhood

B. Setting up a carpool notification system

C. Providing discounted parking to the owners of low emitting and fuel-efficient vehicles

D. None of these.

Answer: Option c

Providing discounted parking passes to the owners of low emitting and fuel efficient vehicles may encourage their purchase by offsetting any parking costs.

Q5) Developing in areas near transportation, housing, and jobs in order to leave open spaces and farmland free from development is called:

a. Infill development

b. Location and linkage

c. Neighborhood pattern and design

d. Smart growth

Answer: Option d

Smart growth. While the other choices can contribute to smart growth, the correct choice is the term used for the question’s definition.

Q6) What area would not be considered previously developed?

a. Abandoned urban parking lot

b. Railroad yard

c.  Wetland

d.  Site of an old barn

Answer: Option c.

Wetland. Previously developed land has pre-existing paving, construction, or significantly altered landscapes. Land that has been altered and turned into a natural use such as agricultural, forestry, or nature preservation does not count. A wetland would not have a building on it, so it would not be considered previously developed.

Q7) What is true regarding a material’s emittance and albedo?

a. Emittance and albedo are used to calculate a materials perviousness

b.  A material’s emittance and albedo mean the same thing

c.  Emittance and albedo are combined to determine a material’s SRI value

d.  Emittance is based on a material’s albedo

Answer: Option c.

Albedo/Reflectance is the ability of a surface to reflect sunlight on a scale of 0 to 1, with 0 being the least reflective and 1 being the most reflective.

Q8) Which of the following are sources of non-potable water that can be reused for LEED Projects to reduce indoor water use consumption? (Choose 3)

a. Condensate from HVAC systems

b. Municipal Water

c. Reverse osmosis rejects water

d. Well, Water

e.  Seawater

Answer: Option a,c,e.

Condensate from HVAC systems, seawater, and used process water.

Q9) Green power refers to electricity products that include significant proportions of electricity generated from energy resources that are:

a. Derived from the sun

b. Green Seal Certified

c. Renewable

d. Locally harvested

Answer: Option c.

Renewable

The term ‘green power’ refers to electricity products that include significant proportions of electricity generated from energy resources that are both renewable and environmentally preferable.

Q10) Which of the following materials if reused would be considered pre-consumer recycled content? Choose 3)

a. Sawdust

b.  Sunflower seed hulls

c.  Milk jugs

d.  Construction and demolition debris

e.   Walnut shells

Answer: Option a,b,e.

Walnut shells, sawdust, and sunflower seed hulls are examples of pre-consumer recycled content.

For More Post related to HVAC

  1. Green Building LEED GA Certificate Exam Questions Set-1
  2. Green Building LEED GA Certificate Exam Questions Set-2
  3. Chiller Energy Performance Parameters
One thought on “Green Building LEED GA Certification Exam Questions Set-3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *